Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

dah jadi dahhh...

Tuesday, November 16

semalam hampir gak le tak menjadi projek nih..sebab jammmm jalan sebab hujan semalam dah lambat sampai rumah..dah penat2..pi kedai cari pulut plak abis..dah hampir2 malas jugak dah pulut abis nih..balik umah suruh abah gi cari kat billion plak..seb baik ada..solat semua bagai dah mengantuk pulak..tapi memikirkan daun palas memanggil2 "oiii ko dah bukak aku ni ko nk biar aku kecut camtu je ke??" haa gitulah bayangan nye kan..hahaha..so nak tak nak bersengkang la jugak mata bangun buat..

pung pang pung pang..ehh apsal la pulut aku putihhh jek ni...haha..agaknya buat sikit..tu yang kerak pun takde..nmpk putih cantik bersih jek kekekke..lagi satu sebab pakai santan kotak..santan ori punya abissss jugakkk..maka terpaksalah menggunakan khidmat santan kotak huhu..seb baik rasa dah ok..just nice je la untuk first try ni..pasni dah bole agak dah kot???harap2nya la..haha


ni le hasilnya lepas dibalut..try rebus 3 bijik n semua ok..so yang lain2 masuk peti,malam ni baru rebus...

alamak!!teringat daging tak bawak turun dari sejuk beku lagi???makkkkK!!!jenuh la nunggu daging lembut nk buat rendang malam ni!!huhu

6 sweet thoughts:

atty's said...

leh ar dtg raya umah genny nie..

genny da bomb said...

haha kak ti,mai la..kalo ada rejeki lebih..huhuhu..baru belajar wat pulut sdiri...sll mak buat kita bungkuskan jek haha..

Najwa said...

cantik ha ketupat hg..elok je sama saiz..kalo aku buat bsr kecik jantan betina pondan suma ada..

genny da bomb said...

nmpk dlm gambo sama saiz la..hakikatnya macam2 ada..sbb daun bukan sama besar hehe

ana-kirana said...

hahaha aku tak reti balut ketupat camni

genny da bomb said...

hehe ana..kalo blajaq mesti buleh punya...mak hang terer gak kan hehehe

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino