Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Saya nakkan pendapat..

Saturday, November 13

Korang2 semua,nak tanya sket ni..kalo kat kampung2 takpe tak kisah masih kuat semangat kejiranan ni..kalo di bandar ni..mak nak tanya..apa lagi cara yang bole buat untuk merapatkan hubungan dengan kejiranan dalam sesebuah taman selain dari ikut aktiviti surau dan bertukar juadah dengan jiran?mak dok di taman ni,semuanya yang dah lama2 dah dok sini,rasanya kami je yang paling muda dok sini,n semua pun jenis buat hal sendiri,pegi keja..balik keja terus masuk umah dok diam..kalo jiran kiri kanan depan belakang ok la dah kenal sbb tukar2 makanan..yang lain2 ni cemana ye..

Jenuh gak le dok luar umah siram2 pokok nk tegur jiran2 yang lain..tapi ntah le..ke sebab kami ni cam budak2 lagi so orang susah nk bertegur ke..pikir2 balik,lagi senang kalo dok kat umah yang semuaaaaaa pun baru nak duduk kat tmpt tu..semua saling bertegur sapa kan..

Cuba korang gitau cemana korang klik ng jiran2 korang..leh le mak praktik mana2 yang patut selain dua perkara kat atas..susah gak nk bertegur ngan orang yang jenis balik keje terus masuk umah ni..huhuhu..

9 sweet thoughts:

Jiha said...

aku pon tk reti nk bergaul ngn org baya2 mak n kakak2 ni..jiran2 aku mostly baya gitu ler..sudahnya tego time ade mjlis2 je

genny da bomb said...

ha tu lah jiha..susah nk bergaul ng jiran2 umah taman ni..huhu..nak2 plak depa dh lama dok sini..dh bkawan lama sesama depa kan..hmm

~ f i d ~ said...

Slowly la try masuk gang depa, try invite a few family at a time dtg umah makan2/minum petang

kalau tau which family rapat dgn which family lg senang,bila nak ajak, ajak group2 yg kita tau mmg dah know each other/can get along

genny da bomb said...

thanks kak fid,tu lah dilema gak sbnrnya..nk pggl sikit2 takut dorang terasa nape xjemput plak kan..nk jemput ramai2 takut xtermampu nk handle..kang dr nk kenal lgsg xingat nama sorg2 hehe..

Dok rumah apartment lg senang nk bergaul kot..jumpa2 dlm lif ke bole la borak hihi..kalo umah teres ni payah sket..

Najwa said...

apa lagi..sempena hg buat ketupat 30 biji dgn rendang bagai untuk raya haji ni..apa kata hg invite jiran kiri kanan hg pi umah makan2..pastu lenkali pnggl yg dok dpn umah lak..tak pun pnggl sebulan 1 jiran mai umah,,lama-lama nnt abis la setaman hg kenal..hehehe

Anis said...

Hahahaha... Hang kena buat party selalu... Besday party, tupperware party, party zhulian, party cosway, party apa-apa la, supaya ada alasan nak ajak orang mai umah, jamu2 la sket.. Heheheh

Tapi aku dah biasa dan prefer dok apartment di mana aku tak kenal pun jiran sebelah depan atas dan bawah aku.. kalau terserempak kat tangga atau peti pos, selalu aku senyum dan greet jek. Aku dok area 1malaysia... campur2.

genny da bomb said...

hehe najwa..jiran2 kiri kanan depan belakang ni dh kenal dah..yang lain2 ni..nk buat makan2 ongkos pun kureng..haha..aktiviti yg pompuan2 ni tatau la..lelaki main futsal..ckgu plak kaki bangku haha..aku suh gi tgk takmo

anis - hehe..dok taman takleh kalo tak berjiran ni..kang orang ngata tak berdunia ng org plak..padahal nak berdunia tapi org yang takde kat luar umah..anak2 dok main kat luar mak dok dlm umah..hmm..susah2
ada aku bagi salam kat umah jiran ni..tak kuar2 umah pun..malu plak ase..lagi la malas nk pi umah ke umah ni..

KoLAm SaKInaH said...

hg buat la usrah pagi ahad...jemput ust mana2....pggl org mai.....insy...menjadi kot...

genny da bomb said...

haha kak..buat usrah kat umah aku ka?hehe..rasanya baik pi surau..kat surau ada tiap sabtu hehe..

hmm..orang kl ni tak buleh nk buat cam kampung..semua jenis balik keja masuk umah senyap2..buat benda2 camtu lagi la susah nk dtg..sebab tak semua jenis camtu huhu..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino