Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

effect malam yang tak bape nk nmpk sangat la ahahaha...

Friday, March 20

hahahhaa...smlm saje je ajak abah gi tgk umah malam..nk tgk diorang dah pasang suma lampu ke blom..hehe..sampai2 je bukak suma lampu..kekekkee..sumanye dah pasang..kipas n lampu semuanya dah pasang dah..cuma pencahayaan dekat living hall kurang sikit la..nk terang kena bukak skali ng lampu gantung tu..kalo tak agak gelap..takpe la..nasib tukar mentol yang dia panggil lampu jimat??betul ke..ni org kedai lampu yang cakap lampu jimat hahaha..mak ngikut je..katanya lampu ni tahan lagi la dari lampu biasa..harap2 nye betul la kan...korang mesti boring kan mak ni takde keje lain hapdet pasal umah je kan hehehe..takpela..mak nk kongsi hepi ng korang bila nk masuk umah baru ni..korang semua jangan boring nk nengok rupa2 dlm umah mak ni ye..jangan cakap mak nk nunjuk ke apa plak ye..cuma nk kongsi..kot2 la korang nk buat idea yang sama ke(kahkahkah ade ke org nk ikut-konsep pun berterabur hahahha)..check this out!

ni bilik nuqman..tanya dia nk bilik hijau ke biru..dia kata nk biru..hehehe..mmg anak ummi hehe..
so ini jadi bilik tetamu la..nasib baik cukup terang wall lamp tu utk bilik ni

kipas dah pasang..kipas kodi jek..hehe

ni kipas kat dalam bilik plak..tgk kat gmbo cam kecik..rupanya gedabak jugakkk

lampu ni kena pasang selalu la..sbb lampu lain2 mcm malap sket..tak cukup cahaya.. lupa plak nk amik gmbo kipas living

lampu dining time malam


lampu tangga..i likee..ada pantulan2 sket kat dinding tu hehe


ni lampu kat bilik..abah..terang sgt le...nk yang malap sket buleh..wakakakakaka..

ni kipas kat dapur..mula2 panjang besi pemegang tu..smp abh leh pegang kipas tu..so abg mat dh beli besi pendek tukarkan..



ade ke orang nk ikut??hahahahha..takpe tak ikut pun takpe..hehehe..just wanna share...lain org lain citarasa..ni taste bajet namanya kekekeke..




5 sweet thoughts:

kirana said...

geni..beli lampu energy saving
brand philips mmg best
sbb kat dapur aku tu..guna brand apa tak igt..yg dpt free..energy saving gak..power tinggi gak ..tp malap ..kalo compare ngn philips punya

Mummy Dasy said...

ak ah philipnye terang.. lawa bile dah siap ye..suke master bedroom lawa color..

AbahNuqman said...

hmm..memang sengaja serbu rumah tu malam nak tengok efek lampu. kat ruang tamu memang lampu hiasan tu kena bukak kalo nak tengok tb. sebab lmpu utk tmpt tgk tb tu malap sket, ntahla maybe downlight tu kena tukar mentol kot....lega gak masalah kipas rendah dah settle, walopun nampak slack sket bile besi putih nampak, maybe tak perasan sgt...hepi sebab suma lampu dan kipas dah pasang.

genny da bomb said...

ana-aku tak ingat lak lampu jimat tu jenama apa..ye la kot maksud lampu jimat tu energy saving la kot..lampu yang aku beli suma terang..kecuali lampu downlight tu le..nnti kena pi cari tukar la kot utk downlight kasik terang sket

mummy dasy-cantik ke mummy?hehe mekasih..skali nmpk cam pink pun ado..tp dia warna lavender tu..pepel2 sket

abah-abah..suma dah pasang..bila kita nk pindah ni??make up ur mind!hehehhee

cikda said...

genny..lampu dining yg cantik..byk jugak hg berabih nie..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino