Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

umah oo umahh

Tuesday, March 10

bestnye isnin cuti..rasa la cuti tu lama sket kan..haha cam gi cuti2 mesia..tak gi mana pun cuti ni..sabtu gi tgk umah lagi..sampai2 umah bangi tu tokojut mak...mula2 tak perasan lagi..abah cakap baru la perasan...tau ape bende??tukang umah tu dah catkan luar umah makkk!!!tokojut betul!kitorang lom decide pun nk upah cat ke tak..hmm..tgkkan kesungguhan dorang(tak suh buat pun dah buat) terpaksa la on kan cat utk satu umah tu..bab rega,dh tanya kawan2 and dorang cakap dah affordable...so takde la rasa lorat sgt..cat pun dia suh kita pilih kan..so mak dh pilih cat yang paling byk feature la..yang conteng leh padam,stain resistant,kalo crack pun cover,fragrant...mende lagi ntah..ikut dlm katalog tu mmg mak amik yang paling byk feature la kan hahaha..dah suh pilih..mak harus pilih yang paling baik le kan kekeke..katanya abg mat "aduh!kopakla saya" ..saya tanya kopak ke?dia sengih je pastu cakap ok on je la..heheh..okla mak malas nk pikir dah bab cat..dah pilih 5 warna n kasitau abg mat tu..so dh malas nk amik tau..

jadiiiiiiii...bertambah la lagi expenses utk umah..

before RM26618
byr lagi sabtu tu..RM2300
beli lampu : RM238
total dah jadi RM29156
balance : RM3k (dapor) + RM1.5k (gril+awning)=RM4.5k


teruja tgk umah dah cat walopun tak suruh huahahha



nuqman beria suh amik gmbr dia depan umah hehe



dapur dh siap dah tiles

ni sini nnti letak meja makan




pintu dh boh varnish dah

pandangan dari tmpt makan nnti

dapur dari luar

nuqman beria nk posing hehehhe




mintak2 la mak dapat bonus...aminnnnn moga murah rezeki selalu..










10 sweet thoughts:

AbahNuqman said...

tang umah tu kitorg nak gi pilih kaler je hari sabtu tu, terus tukang tu catkan kat luar dulu, ikut kaler luar dapur. bab nak duit extra ni laju je abg mat tu..cuma bear in mind, kena masukkan dlm bujet ttg pam air yg katanya taknak stop n lubang besi tutup longkang yg kena kebas tu..harap2 takdela penambahan pelaburan yg kena buat lagi huhu..

haaa..lupa la tu, hari ahad tgk upin ngan ipin kat GSC alamanda. tiket pukul 12.30 tghari...nuqman ok je behave dlm cinema, siap mintak nak wat balik tv besar katanya..huhu, kalola abah tokeh GSC tu tiap2 hari nuqman bleh tgk mickey mouse saiz resakse hehehe..balik alamanda singgah jap kat kedai lampu kat puchong, beli lampu utk dining area ngan living hall..amik yg murah je..amik yg meriah sgt kang tak padan ngan rumah lak...ehh, panjang lak komen abah nih..sabar ye ummi, bukan nak amik alih blog ummi neh hehehehe

Miss Moon said...

genie cantek bangak kaler umah tew ...moon mmg suka kaler kaler erth tone cenggini .

umah banyak dah siap tew ...nanti tak lama lagi dah boley masuk umahsssssss

genny da bomb said...

abah - dah macam blog awak le plak...hehe..ummi buat entry asing la..lupa lak nk citer pasal beli lampu hehe..

moon - harapnye gitu la moon..kasik cepat masuk..tp mmg tekejut aa tgk2 umah dah cat padahal tak suruh pun hahahhaa..dia main cat je tak tanya nk cat warna apa suma..tunggu cat ni setel leh dah kot nk masuk umah..packing pon blom huwaa!!penat2!

CikBee said...

aku tak sabaq nak tunggu hg buat house warming ja..ehekssss
bila aaa?

Fiena said...

aaa.. geni..
yg aku ckp kat hang yg lampu kayu tu.. bkn yg mcm hang beli..
(ni dkt kul 4am aku xleh tdo.. tejaga td sakit perut.. dh xleh tdo plak.. tensen... )
aku tgk balik mms ang tu.. lain2. yg aku ckp tu kat segi 4 ada kayu byk2 tu..
tp aku xbeli la.. sbb yg tu 240.. muahahahaha kopakk den kalo beli

kirana said...

lawa geni color cat tu

ni pendapat aku jer hihi..kalo kat frame tingkap kat tkt atas tu..kan color brown gelap kan..kalo color putih rasanya lagi menyerlah

genny da bomb said...

cik bee-heheheh rajin hang nk turun sini nak mai house warming aku hehehhee..takpa2 nnti aku dh pindah aku gitau. doa le aku murah rejeki leh la wat makan2

fiena - hehe kita dua ni dah cam minah senget asik calling2 nk tau itu ini ok ke dak hahhaha

ana- kekkekeke ana warna tu mmg default warna tu..aku tak gitau apa2 pun pasal cat luar tu..tp aku ase dah ok dah warna camtu..nnti aku pi tgk lagi aku belek lama2 sket..masa ni kalut2 nk ujan hehe

mama umar said...

cantik je kaler umah hg..dh cat bhgn dlm nnt boh gmbr lagik ye..hihi..tak sabar nk tngk kc hang pulak..

genny da bomb said...

mama umar-aku takde bajet lagi aa nk wat kc..sua la sket duit angpaw hang aritu hehehe..aku pun tak sabar nk tgk ape la jadi dorang kaler kat bhgn dalam

sujaihah said...

cantikk la colur tuuuu...tak nampak kotor...abis la org sebelah jeless nanti
hehheheh

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino