Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

selesai urusan rumah dengan abg mat

Monday, March 23

pagi ni...abang mat dh bertolak ke surabaya..balik kg melawat ayahnya sakit..sblm balik..smlm dia selesaikan semua keja umah kat umah kami..bagusla dia tak tinggalkan umah kami tak siap..hehe..siap abah gi belikan hiasan n kepala paip utk setaip toilet mtk dia pasangkan with no charge la..so semalam..kami dh langsaikan semua bayaran utk umah kami kat dia..so setellah sudah sesi renovation bersama abg mat..kalo ada pun lepas ni..sesi pasang kitchen kabinet la plak..tp tatau la lagi bila nk buatnya..bajet udah lari dongggg...

smlm gi cari langsir ready made kat jusco..mula2 tu gi macy..mula2 ingat nk amik ng macy la..balik tu ajak abah gi jusco..skali tgk2 decide beli ready made je la..satu 40 hengget..kalo 3 bilik baru 120..kalo tempah mau dah bape kan..rail langsir pun dh sedia ada..so tanak la bazir2 duit buat rail baru plak..smlm beli dua je langsir dulu..yang bilik nuqman lom ado lagi..cuma ada untuk bilik mak ng bilik hijau hehehe..smlm hampir nk menangis la jugak sbb nuqman tetiba hilang...mmg tinggal la langsir tu jerit2 panggil nuqman..ya Allah nasib la jumpa balik..dia gi ke tempat mainan..dah le ramai org mlm tadi..aduhhh..berdebar2 gila rasanya..sbb tu la mak tak bagi dia join mana2 aktiviti outdoor ng neseri dia..takut jadi mcm ni la..dia ilang mak pak dia bukan dia nk meraung on da spot..dia rilek je dulu..mmg kena sepuk la smlm...

abah gi nilai ari sabtu beli hiasan tu..mintak abg mat pasangkan..lepas ni kena buat sdiri la

tinggal langsir nak pasang..abah tgh borak ng abg mat ng wife dia



blind kat dapo...abah beli kat nilai jugak...abg mat pasang lagi

paip utkbilik kami..bilik lain kepala je sama...ada duit nnti tambah yang sama la..

10 sweet thoughts:

kirana said...

1.weh..ayat kursi kat dinding tu hang beli brp?aku aritu hampir nak terbeli gak kat senawang sebijik mcm hang tu..pakistan tu siap offer murah la..rm90 ..tp aku tak beli lagi ehhehe

2.langsir kat macy cun2..rege pon cun

3.hand bidded tu hang beli brp weh?aku baru dlm proses sevey2 tuk bath.acc ni..

kirana said...

geni..wah kecoh sungguh aku ni
aku cadangkan hang wat la langsir kat sliding tu smpai siling memandangkan aku tgk lagi sket ja lagik jarak antara siluing ngn rail tu...wah memandai jer aku suruh hang :)

Mummy Dasy said...

lawa gak letak blind kat tingkap dapoek xyah pakai langsir.. ku cedok idea mu ah ye bleh.. harus tjk kat Mr.Hubby ni..

AbahNuqman said...

Siap sopping kat nilai dgn duit bekalan ummi ekekeke...tu pon dah berpeluh sakan.bagus le ummi tak pegi, kalo ummi pegi sopping yg amik masa stgh jam bolej jadi stgh hari hahahaha...ayat kursi tu rega RM100, dah puas tawar dah, shower yg tangan tu jenama regis, ntah brp ntah rega dia beli kat jusco.blind kat dapur tu RM30 satu, so beli 2 RM60, nengok blind umah akak nampak lawa, tu yg beli gak tu..bleh beli kat Sarawak Handicraft kat nilai..

Haa.. fienah, tak berapa phm pasal komen lampu tu..bila ummi cerita balik baru faham..maklumlah abah ni naive, tak tau pape pasal lampu cerah malap nie hahaha...

PuteriSatu said...

salam kenalan...seronoknya nak masuk rumah baru ye...tahniah...

my little family said...

hehe..syok bila bc cerita org yg nak masuk umah baru ni.. leh bt panduan.

Bila nak pindah ni? :-)

genny da bomb said...

ana-tu laki aku dh tlg jawabkan hehehehe..kira pakistan tu mmg nk bagi lagi murah la hehehe

hand biided tu beli dlm keadaan emergency..tak semapt nk sevey merata2 ana..sambar apa yang ada kat jusco jek..sbb abg mat dh nk balik indon..kang kalo dia dah balik sana aku nk kena cari org lain plak padahal aku leh suh dia without charge kan..ehhehe..bape tah rege dia 50 ke bape

langsir tu..rail dh mmg ada kat situ so tak buat la kot smp siling hehehhe


mummy dasy-cedok mummy jgn tak cedok..idea yang tak seberapa je tu mummy..


abah-lambat pikap la abah ni..sll laju jek hehehe

puterisatu-hehe tq..mmg excited nk masuk umah baru..duit pun excited nk terbang2 kuar hahahaha

my little family-sile2 wat panduan hehe..nk pindah end bln 4 or bulan 5 kot

adeeb-sama said...

waaa... dh comel rumoh kbaini n abe.. tahniah2!! nnt bi kelik ujung tahun ni bleh la merasa tido umah baru.. hehehe...

Fiena said...

best best.. cpt2 pindah... bole aku g lg skali.. ekekek

abahnuqman: ala.. wat2 xpaham plak..
naive la sgt ye..
so dh paham tu.. xreti2 nk g tukaq lampu.. hahaha
aritu geni siap sms lg tau ckp lampu x cukup malap.. hahahahahahahahahaahahahahaahahahahaha

Fiena said...

oh lupa plak.. nk smbg komen ana..
betoi betoi.. aku nye sliding pun wat smpai siling.. in fact sume tgkp kat living hall aku wat smpai siling.. sbb dh skit je lg pastu labuh plak dkt2 nk smpai lantai gak la
ala.. dh tgkp aku pun dh mmg labuh kan.. nnt weken br siap langsir.. xtau la rupa cemana.. ekekek
(sbb tu la byk gak spend utk langsir.. huahuahua)

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino