Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Tgk Wayang-Geng

Tuesday, March 10

dah lama nk tgk upin ipin ni..tapi sbb abah ni bznye ngalahkan barack obama so baru le ari ahad lepas dpt tgk citer Geng ni..mula2 tanya nuqman..."nuqman tau tak upin ipin tu apa"..nuqman cakap "betul betul betul!" sambil angguk2 pejam2 mata gitu...hahahha..tanya dia sbb dia tau ke nk tgk citer tu..sbb kat umah tak penah tgk pun upin upin tu..pukul berapa citer tu pun tak penah tau..agaknya dia tau upin ipin tu dari neseri le kot..so tanya la dia nk tgk tak citer tu..dia cakap nak..ok..so mak book tiket online (nasib mak book online kalo tak jenuh beratur le) nk tgk kat alamanda.

ari ahad tu kul 10.45 mak dah siap dah..abah dok rilek2 lagi..cakap ng abah kita ni gsc pun tatau kat mana lagi jgn le lmbt kan..kena collect tiket 45 min sblm citer tayang..citernye kul 12.30tghari la..kalo tak siler beratur sama ng org lain beli tiket..ngok ngek ngok ngek kul 11 lebih baru nk pegi alamanda..smp alamanda dh kul 11.30..ng nk carik lagi..ada lagi 15min nk cari gsc..dah mula rasa hangin dah huarghhh..keje naik turun lif (sbb ngikut abah nye teori yang ampess tuh,baca peta leh lak salah haru tol)..last2 cal member opis sbb dia ada cakap dia bwk anak dia tgk upin ipin gak..call2 dia pun ada kat alamanda..dpt direction dr dia terus tuju sana tak sempat nk cakap lama2 ng member hahahha..tak kosa mak nk kene beratur plak kalo lmbt!smp2 depan kaunter dh kul 11.41..nasib baik sempat..org beratur panjang(dlm ati mak bunga2 jek sbb terus beratur kat depan hehehhe)..walopun dh nk sebulan citer ni tp still full house lagi panggung..masa mak beli tiket..dia tunjuk seat ada la lagi 10 tmpt kot yang tak isi...sian le sapa yang beratur tu sempat ke beli hhehehehe...

dah beli tiket..abah lapar..gi le makan kat RASA..mak beli popia..abah lapo beli nasik..makan2 suma masuk cinema lagi 10min citer nk tayang..beli lagi popcorn ng air milo..dlm beg ada jajan2 mak bawak gak muahahhaa..nk tgk wayang ke nk melantak??nuqman hepi je masuk..aminnn..nasib dia tak ngamuk nk kuar sbb gelap..dia cakap "besarnya tv tu ummi" hehehe..tgk citer Geng ni best!tak rugi la tgk..sound die best!cam tgk citer matrix pun ada..asik freeze je kan..penat pun ado ng hantu2 bagai tu kan..nuqman pun ada gak sound2 effect kat belakang masa hantu tgh lawan2 tu hoho..dah agak dah antu tu bukan hantu tapi singh tu hahahaha..

dah la..malas nk ngarut..tp ni nuqman tanya ummi masa tgh tgk citer tu

nuqman : "ummi,besarnya tv tu..tv tu sape punya ummi?"
ummi : "tv tu abang punya "
Nuqman : "abang mana ummi?"
ummi : "abg kat luar tadi la"
nuqman :"Abang beli kat mana ummi"
ummi : "dia beli kat kedai la"
nuqman : "kedai mana ummi"(warghhh tensen)
ummi : "tatau la ummi..kedai mana2 la"
nuqman : "jom kita beli tv besar tu jugak ummi..kita letak kat umah"(wakkakakaka byk duit hang)


bila dah balik umah

nuqman : "ummi,nuqman nk tgk citer upin ipin skali lagi"
abah : "ok nnti abah beli cd ek"
nuqman :"tanak nuqman nk tgk kat tv besar"(hehehhee sudahhh...asik nk ajak pegi le plakkk)



sekian kisahku di hujung minggu...smlm ingat nk bawak nuqman gi kayuh2 basikal..skali kakda call nak jalan2 kat umah plak..so smlm sesi dok dirumah saja....








sonok nk tgk wayang




7 sweet thoughts:

alinx said...

huhuhu... nuqman meh dtg umah akak meh (akak tuuu...) muahahahaa...
beb, bawa la anak ko dtg umah aku...

AbahNuqman said...

hehe, tak tau la plak mak ada entry yg lain utk pegi cinema..mana la abah tau apa dlm pikiran mak ttg blog dia neh..nak wat cemana yang, salah teori..sesat2 pun jumpa gak kan..kalo tersesat smp gi nilai 3 tu lain le citer hehehe..masa last2 citer geng tu nuqman dah tunjukkan simtom rimas..takpe sabar nuqman..dah nak abis dah pon..n berulang kali gak tanya dia nak gi toilet ke tak..sebab kalo dia nak gi toilet alamatnya bapak dia la yg settle kan..umminya layan cinema aje hehehehe

genny da bomb said...

alinx - hehe nnti bebila aku free kita lepak lagi..

abah - hamboi kalo bab ngutuk mak no 1.. :-p pape je la abah janji mak yang layan citer geng..awak pun sakan jugak gelak..anak je sibuk makan popcorn..nuqman tu time kuar antu je dia excited..tang lain..org gelak dia gelak sambung gak..lawak tol nuqman ni..

CikBee said...

best kan upin & ipin? aku pun dah tgk

Fiena said...

pasni.. cuti ja nuqman kata "ummi jom pi tgk cite kat tv besar" muahahaha kecik2 dh layan tgk wayang..

mama umar said...

haaa..at last hg pi tngk gak Upin&Ipin ye..best kan..tak rugi tngk..nmpk nuqman dh besor dh..sket-sket imbas cam umar pun ada gak..

sujaihah said...

heheh..nukam nanti loya buruk ngan ummi ek..amboi tgk wayang tak ajak ek...takper..humairah dah besar kita tinggal kan nukman..:P

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino