Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

yeaaaa dah siap cat!!

Friday, March 13

yea..gi tgk umah lagi smlm..abah cuti..lepas abis keje terus shoot pegi tgk umah..mcm biasa la..kalo nk gi tgk umah kene le bawak bersama uangnye hehe..walopun ujan..sbb duit abg mat cakap dia boleh saja..laju saja..kekekkee..abg mat ni mmg suka wat lawak..kita pun jadi senang nk keje ng dia..mak kira dia dah abis lebih kurang dah dengan kami ni..ye la kan..kena la lebih kurang dh dkt 30k byr dia hehehehe..tgk keja dia buat rasa worth it la..bukan untuk sape kan ,untuk umah sendiri..mana yang mampu buat la dulu..yang tak mampu kemudian..

smp umah smlm..tgk suma dah siap cat...kecuali bilik air ng satu bilik bawah..yang lain suma dah cat..mak malas nk bebel2 mak nk tepek gambo jek..smlm bayar lagi balance RM1880 utk gril+awning+cat+maintenance tangki umah..so tinggal RM3k lagi..abg mat!!no more..takmo dah touch up sana sini huhuhu..biasa la kan..bila beli umah atas org n umah lama ni byk sket kene berabis..kena cat balik satu umah la


selingan..gambo lampu dining yang beli aritu..yang kayu tu..

living cat warna coklat gelap sket ng cerah sket..lupa la nama apa..tp yang gelap tak bape gelap pun hahaha

living lagi

lagi2 living

dapur pun dah siap cat dah..dah pasang paip sinki tu

kejap gelap kejap cerah kaler haha..sbb dari hp yang berbeza hehehe

dapo lagi
ni hp mak plak..kureng kaler
sinki dah function dah ehheehehe
bilik kami..kaler lavender kot nama dia
bilik tetamu kot..tatau lagi la
ni bilik nuqman la kot..lom decide lagi mana satu bilik nuqman hehe

sekian saja untuk arini...esok abah(pak mentuaku) nk datang..harap2 abah suka la tgk umah ni..abah jgn komen lebih2 ye..abg mat ni baikkkkkk...



6 sweet thoughts:

Fiena said...

wah... warna warni..
ekekekeke
kaler bilik ang nmpk romantik..
bagus2.. dh nk siap.. bila nk pindah..
muahahahaha
dh dpt bonus tu.. bole la nk tmbh apa2 lg yg patut.
agak2 xda apa dh nk tmbh.. meh huluq kat aku ni
ekekekek

genny da bomb said...

fienah-wakakkakaa hang kan lagi kaya..nnti dpt 10% tu lagi la kaya raya hang hoho...time tu harus la barang2 umah hg bertambah kann hehhee

Fiena said...

10% natang pa???
yg lebihan loan tu ka..
yg tu mana leh watpa.. nk kena cover MOT.. aku MOT x free.. 9k beb..
nk pengsan.. huuh

Mummy Dasy said...

suke color guest room tu lawa

kirana said...

uwaaa jeles2 tgk..lawa gini cat kat living tu..i likeeee

pastu kemas dia wat keje..bagus la
tak sabaq nk terjah umah hang nih..cepat geni wat mkn2

AbahNuqman said...

haha...tambah lagi bajet...RM1100 utk repair 5 spot kat atap yg nampak bertompok basah, dua point kipas, dua point lampu dinding, tiga pili air yang nak ditukar. Tambah lagi RM180 utk lubang besi yang lesap dirembat pencuri besi.

Antara yang pending adalah lampu dan kipas utk dining n living room yang dah beli tapi tak pasang2 lagi. kipas dlm master bedroom pun tak pasang lagi. lampu dinding kat tangga ngan master bedroom tak beli lagi.

Hari ni gril dah siap pasang, awning baru esok pasang. semalam pon bawak abah gi tengok rumah. nampak cam puas hati, tapi dia pon duk compare gak rega agak mahal.nak wat cemana abah, sini kosnya lain dari kat kampung kita.

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino