Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

ape ada pada polis,ckgu neseri?

Monday, February 16

nape ye..bebudak kalo dgn polis sumanya polis betul..polis itu..polis ini..same goes to ckgu neseri dorang...aduss..tak paham tol..

nuqman ni..kalo mak buat salah sikit..abahnye ke sesapa ke..sumanya dia panggil polis..aritu mak paksa dia cuba baju melayu yang baru buat..ada kain lebih so buat satu lagi..sbb yang sblm tu dah kicik..dia punya tanak pakai..mak ape lagi paksa la..sambil jerit2 dia panggil polis "POLIS TENGOK UMMI NI!"...ahahahaha..nk gelak pon ado kalo polis dtg pun sure dia join mak gelak gak..ada skali lagi dia tgk sinchan kat laptop abah..pastu dtg kat mak cakap "ummi tepon polis ummi,tu kakak tu dia tolak sinchan"..??????smp dlm citer tu pun dia nk suh mak cal polis??mak buat tak kisah la kan..tp dok ulang le ayat yang sama sambil goncang2 mak nih..aduile..terpaksa la mak blakon call polis "hallo polis..boleh dtg sini tak..ada kakak ni dia tolak sinchan..ok polis"..tgk muka nuqman..puas je nmpk muka dia..mcm ala2.."yes padan muka ko kakak..aku dh call polis".cenggitu le gaya mukanya...huhuhuhu..lotih le asik kene blakon..

thn baru ni kan suma org yang dok belakang kene pakai seatbelt kan..so masa 1 Jan aritu mmg cakap ng dia...skang nuqman dah kene pakai seatbelt..kalo tak pakai nnti polis marah..mula2 dia tanak pakai..pastu kebetulan plak (mekasih abg polis) ada keta polis lalu kat sebelah..mak pun ape lagi sakat le dia..nuqman pun mula la buat kelam kabut dia pakai seat belt..skang ni..dia plak sound mak pak dia kalo tak pakai seat belt..padan muko mak pak dio hahahaa..bagus2 sentiasa ingatkan mak pak dia pakai seat belt..hehehe..tamatlah sudah kisah polis sentri..

3 sweet thoughts:

AbahNuqman said...

Heheh nak tergelak baca pasal baju melayu ngan citer shin chan tu..ape la nuqman nie..ni la gara2nya bla anak disogok ngan citer campurtangan polis yang boleh menyelesaikan semua masalah..hahah..org rasa ckgu neseri la tu yg takutkan dia ngan polis tu yg anak kita jadi psiko terlebih...

sujaihah said...
This comment has been removed by the author.
sujaihah said...

nanti nukman besar leh jadi polis..hehh.sound dikit ummi tu hahah.kak kang dia takut2 polis..besar nanti jadi polis lak..aman dunia dapt polis 'cun' cam nukman(bulu mata lentik) :)

cakap pasal set belt...beli dah semangat pakai jarang2 pulak pakai baby seat car tu..hehehheh

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino