Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

rumah rumah rumah!!$$$$$$$$

Wednesday, February 18

total sblm ni RM14110...semalam abah gi bayar lagi RM3k..amboi abg mat ni...satu minggu 3k kene bagi dia..bukan seminggu le..baru 5 ari je bagi aritu huhu..hmm..takpela as long as nmpk apa perkembangan yg dorang buat

byr utk tiles atas RM3k
beli kipas lagi 2 = RM408

so total now is RM17518


dinding dapo belakang pun dh pecah...so nmpk luas sket
dh buang suma kayu2

kat atas dh cabut parquet-famili hall

bilik kami

pandangan atas dapur belakang..bumbung le ni


bilik nuqman nnti

kt depan dah pecahkan jugak..ni gmbo ahad lepas..abah gi tgk smlm dh lain dah

cornice pun dah pasang kata abah...tp dia lupa amik gmbar..hmm..sblm ni lom beli lampu lagi sbb nk diskas ng kontraktor..so lepas dh diskas ni nnti leh le sevey lampu plak..tatau lagi nk beli lampu dinding ke lampu kat tgh ke cemana..lampu yang kontraktor buat tu lampu downlight je..kalo nk yang lain kene gitau dia lah so dia nk wat wiring lain kan..hmmmmm..pe lampu nk letak ni ye...

4 sweet thoughts:

AbahNuqman said...

terbang lagi 3k..so total kita bagi abg mat dah 16k kan? cornice dah setel kat ruang tamu. lampu downlight dia tak pasang pown lagi...bahagian lampu dinding tu dia tanya nak pasang ke tidak, kalo nak pasang dia kata elok ada 2..kat entrance pintu rumah pown bleh gak taruk lampu satu.tapi kos pasang tu kena tanggung le....skang ni tunggu abg mat quote harga satu point bape dia amik, dia kena tanya adik dia dulu yg buat wiring...minggu dpn boleh htr kipas,biar dia pasang kat ruang tamu..

Anonymous said...

byk pakai duit nak masuk rumah baru kan..

Miss Moon said...

genie downlight pun canteik genie . Moon bahagian atas semer bilik pakai downlight sebab siling atas semer siling kapor ....so pakai downlight je ..1 bilik 2 biji downlight . Jangan letak sampai 4 kalau tak terang benderangs sangat ekekkeke

genny da bomb said...

abah - hehe sabaq abah sabaqq!!nk wat cmana masuk umah mmg le abis duit byk hehehe

anon - ye sgt betoll

moon - ye ke moon??dua dh terang ek??hoho kontraktor org tu dia pasang 8 downlight kat living hall tu..kan ada cam border kt siling tu..4 belah sana..4 belah sini..terang ek???kalo terang tak jadi le tambah lampu hahahha..pape pun tunggu hasilnye dulu le kot kan..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino