Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

citer2 neseri nuqman

Friday, February 20

semalam,kawan2 nuqman pegi zoo negara..mak tak kasik nuqman ni pegi sbb dh tgk peel dia masa kita bawak dia gi zoo aritu..kang menangis ckgu2 neseri asik kene beli makanan kat dia..tak beli dia guling2 nnti..lagipun dh baru je pegi so tak payah la pegi..balik neseri..ni yang nuqman citer..

ummi :"arini kawan2 nuqman gi mana"
nuqman : "kawan nuqman pegi zoo"
ummi : "nape nuqman tak ikut"
nuqman :"kawan nuqman naik bas tinggal nuqman"(muka cebik..sian plak)
abah : "ckgu kata nuqman tak bawak topi..tu takleh pegi"
ummi : "oooo"
nuqman :"kesian kat nuqman.kawan nuqman tinggal"
ummi : "nuqman duduk ng sape kat neseri"
nuqman :"nuqman duduk sorang2 je ng ckgu"(muka cebik lagi..nak nangis)
ummi :"isk kan tak pegi kan..nuqman duduk dgn isk kan"(ada lagi few budak tak ikut gak)
nuqman : "hmmm..ada isk"
ummi : "haaa..kan ada isk..nuqman kawan ng isk kan..ckgu bagi makan apa kat neseri?"
nuqman : "ummi nuqman mkn sikit aje roti telur pagi tadi" (sedih lagi)
ummi : "nape nuqman tak makan byk?"
nuqman : "nuqman mandi..nabil makan"(ade ke kawan dia nama nabil?hahaha mak tak pasan)
ummi :"laa ye ke...bistu nuqman sempat makan roti telur bentuk apa?"(mak gigih ok potong roti bentuk star,triangle,square,circle,bentuk crown-nak attract dia makan)
nuqman : "nuqman makan yang bulat je" (muka sedih lagi)
ummi " yang star besar nuqman tak makan?"
nuqman :"nabil makan..abah tepon polis abah..tangkap nabil tu"(ahaksss dah mula la sesi polis dia tu)

abah pun blakon la...heheheh..sian nuqman..sori la nuqman..ummi tak harap la nuqman gi mana2 kalo ummi ng abah takde..kalo nuqman behave sket baru ummi pecaya..tunggu besar sket k nnti ummi bagi nuqman kuar ng kawan2..

7 sweet thoughts:

tz said...

cian nuqman..

sujaihah said...

alahai..nak gi zoo ek.jom gi ngan humairah.bawak polis kali ek.

alinx said...

hohoho... syahdu siottt...
xpe xpe... meh aunty salina bawa nuqman p meh... tp mak kena ada la... hahaha... aku tukang amek gambar je la...

awien80 said...

ciannye nuqman..
anyway..hang mmg rajin la genny..siap ade shape2 lagi bekal nuqman..haha..

Fiena said...

hahaha...
suh nuqman dok umah aku ni ha.. ramai skit polis.. senang dia nk report apa2.. hahahaha

AbahNuqman said...

cerita sadis nuqman kat neseri hehe..antara nama budak yg suka bedal sarapan dia adalah nabil dan awin..biasala htr pepagi dia tgh tido..ummi yg bangkit kul 5 ni bertungkus lumus le ktong ktang kat dpur nak kasi anak makan..last2 dpt kat org len..takpela yang, byk pahala awk kasi ank org lain rasa...rasanya cikgu neseri kena berguru ngan awk kot, cemana nak kasik makanan sarapan neseri lebih cedap hehehe

genny da bomb said...

wan - dh pegi dh zoo tu..baru je lagi hehe

alinx - kekeke kami baru je gi zoo 2minggu sblm trip dorang ni..takde aa aku ase bersalah sgt

ayu - hahaha aku tak sll rajin wehhhh

fiena - lagi parah kalo dok kat umah hang..satgi hari nk gi kt polis lagi haru

abah - ntah betul ke tak budak2 tu bedal bekfes dia..anak awak tu kan tragis sket..bende takde dia ade2 kan..tp mmg lawak la dia citer siap ng muka nk nangis tu..tragis sgt

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino