Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

nk hangin ke nk kesian??

Thursday, February 5

hmm..tatau nk cakap nk hangin ke nk kesian..actually kat umah baru kat bangi tu..ada la sorang jiran ni..dia gi park keta dia depan umah baru kitorang..keta tu plak dah le macam besi buruk je kekdahnye..ng tayar pun dah takde angin suma bagai..sblm ni dah gitau jiran depan umah..untuk alihkan kayu2 yg dorang longgokkan depan umah kitorang..pastu mintak tolong gitau jiran sorang ni untuk alihkan keta buruk tuh..

masa gi sabtu aritu..borak2 ng jiran depan umah tu..dia mintak kita gitau sdiri plak..hmm takpela kan..dgr citer pemilik keta buruk tu pakcik yang dah bersara..n dorang gak gitau dorang tak sebulu ng pakcik ni..hmm..dh nmpk ada sket masalah kat situ..

masa abah gi nk bayar deposit kt kontraktor..abah gitau ada la gi umah pakcik ni mintak alihkan keta tu..tau apa pakcik tu cakap??"keta tu tak halang pagar kan?" abisss?????kitorang ni kan tuan umah??bistu nnti kitorang nak parking kete kat mana kalo dia takmo alih kete dia??? abah pun cakap la dorang kontraktor nk buat keje senang sket kan..tau apa dia jawab lagi???"buat keje tu kat belakang kan..tau kacau bahagian depan.." abesss???nk suh kitorang buat cemana??tau apa dia cakap lagi??"lagipun keta tu dah lama tak start..taktau la boleh hidup lagi ke tak" abesss????nk suh kitorang menanggung besi buruk kat depan umah kitorang tu selama-lamanya ke???aduihle..nk marah dah pakcik tua..tapi dh dia tak respek kita..cemana nk buat ye...

ada gak ase cam nk panggil lori towing suh tow je dia nye kete pegi letak kat tmpt buang sampah...tapi????takkan kitorang pulakkkk??kete sape sebenonye nii????mak tak paham la camni..abah gitau smlm cam hanginnnnnnnn je satu badan ase...kalo cakap elok2 tak makan saman..cam nk keje cakap sebaliknye la plak...

UNTUK PAKCIK TU...TOLONG LE ALIHKAN KETE BURUK PAKCIK TU!!!TAKKAN KITORANG PLAK NK KENE NANGGUNG SEMAK MATA TGK KETE BESI BURUK TU SEPANJANG HAYATTT????PAKCIK NK SUH KITORANG GITAU BAPE BANYAK KALI BARU PAKCIK NAK ALIHHH???

semalam dah gitau kontraktor tu mintak tolong dia gitau lagi skali..tatau la apa dia cakap ng kontraktor tu plak..hmm..pagi2 mak dah hangin ase malas lak nk buat kije..hahahhaha

3 sweet thoughts:

Mummy Dasy said...

ssh2 u suh on tow tarik kedai besi buruk jek hehe just joking, ssh gak dpt jiran camtu me pun sblh umah org tua mmg ssh kdg2 dia jek yg btul.

AbahNuqman said...

Hmm..memang hangin juga tapi ingat cam borak ngan ayah kita...kena respek..dan kena susun ayat dulu sblm cakap pape. tengoklah, kalo keta dia ada lagi, orang mintak kunci ngan pakcik tu, volunteer mat2 indon ngah repair rumah tu pakat tolak sesama...kalo kunci pon taknak bagi kitorang lego je kat used car, dapat gak duit wat beli minum pagi..sbr ummi sbr...gi wat keja tu heheh

kirana said...

ko gi timbang kati jer la..hihi jahat tak aku

weh bini dia tak dak ka?anak2 ka?
bgtau kat derang lah..ni laman umah kite dok semak mata ngn kete dia lak

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino