Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

rumahku syorgaku...

Monday, February 2

org lain beli umah jugak..tapi rasanye proses tu takde la lama cam aku ni rasanye..lama sungguh ase nk setelkan pasal beli umah ni..dalam tempoh nunggu tu mcm2 le aku termaki tuan punya umah tu sbb lamaaaaaaaaaaaaaaa sgttttttt nk setelkan suma benda..rasanya part kami yg lmbt tu kurang dari part dia yang lambat..tp takpelah..at last..2009 ni jadi episod baru la dlm idup kitorang..end of 2008 dapat kunci untuk umah baru yang tak bape nk baru dah pun sebenonye.. amik few pics kat umah tu tp tak amik suma pun..kat atas bilik2 tu suma tak amik pun sbb bdebu tak basuh agi..baru basuh kat bahagian bawah ni..so pada sesapa yang request nk tgk umah tu..ni la rupa pembayang sket2 cemana bentuknye ye puan2..hehe..takde la besar mana pun...malu senonye nk tunjuk ni

ni rupa tangga nk naik ke atas..kalo byk duit mmg nk reno tangga ni..tapi tunggu dulu le..buat yang mana mampu dulu la huhu..sila abaikan semak2 kat tangga tu ye..tu khazanah2 masa tgh cuci umah(mak tak cuci pun abah je kekekke)..siap gi kelah lagi kat sini..poyo tol


ni rupa living hall..gambar dari luar tak amik pun sbb tgh ujan+sgt semak lagi di luar tu..maklumle nk masuk 2thn tuan umah ni wat tak kesah ng rupa dia

ni lak rupa daponye...dapo ni mmg nk extend smp ke belakang..kira tingkap tu nnti pecahkan n extend smp abeh..hehehe..terbang duit mak ni haaa..gmbr kt belakang pun tak amik sbb semak gak hahahhaa..ape daaa tuan umah ni..nk hand over patutnye kasik la lawa2 sket..tp pasrah je lah..apo nak buat dah nasib badan..



kitorang dah panggil kontraktor utk buat extend belakang tu...dia pun tgh buat umah jiran kat depan tu sebenonye..so alang2 malas nk sevey n tanya kawan2 rege dia pun ok..so amik je la ng dia ni..lupa lak nk snap gmbo dia bagi dia glamer sket kat lam tenet ni haha..dia caj kitorang 20k..dah terbayang duit2 berterbangan masuk poket dia..huhu..papepun hope sumanye berjalan lancar n kitorang dapat move to this house secepat mungkin..

nuqman kata "ummi,nape umah baru ni buruk?"..sabo jek la..sbb berdebu2 kat atas dia kata buruk le sbb kotor sket..hahaha..takpe nuqman..nnti umah baru ni jadi baru le...pastu dh gitau nnti dia kene pindah neseri..dia cakap dia tanak pindah..nk stay neseri skang je..hmm..camno le nk explain ng mamat sorang ni..

neway,saya amat mengalu2kan sesapa yang byk idea n tau tmpt kat mana nk cari barang2 nak masuk umah ni at lowest price n good in quality..suma org pun nk camtu kan..hope i can bargain for the best lahh..wish us luck!

9 sweet thoughts:

Anonymous said...

halu..welcome to da club

Anis said...

aahh.... luas mata memandag umah hang nih...

awien80 said...

suka umah hang..besaq..haha..bila aku nak berjiran dengan hang nie..hehe

kirana said...

genny!!
bagus2 dah ada blog..aku baru nk msg suh ko wat blog..tak larat aku nk mjws sms :p hiks!

tahniah dah dpt kunci..elok la..thn baru masuk rumah baru hihi

amik la gambor depan..tak kisah la semak ke apa..nnt ko wat before n after hhehe

aku tak sabar nk tgk dapur hang yg gedabak tu nnt..sib baik la hang rajin masak..berbaloi la nk extend ehhehe

last skalik..selamat mengalirkan duit :)
pahtu rajin2 update blog noooo

aku fp dah malas nk masuk ..

Fiena said...

perghhh dh bole masuk umah baru..
ok la tu.. jom la sama2 ngan aku melayangkan duit.. huuh

Miss Moon said...

genie,

Bagus l dah ada blog ....ley kiter blog hopping slalu akakkakakka . Sonok kan nak masuk umah . Ok la nih genie mana ada buruk . Condition dia sangat bagus agi . Masa genie kata umah tinggal moon duk bayang kan ada akar akar pokok kat dinding akkakakak tapi cam baru ...

syok la contracktor tew ...masyukkkk 20k . Kasik moon je la wat umah genie ahhahahah

moon pun duk susah hati nih nak tukar nerseri sebab nerseri skrg sangat bagus kan ...nanti Isk pasti windu nuqman sebab tak der teman bergaduh n teman bermain ....

AbahNuqman said...

Alhamdulillah semua urusan dipercepat, hari masuk nak bersih rumah hari tu juga tukang rumah (dari rumah jiran setentang ngan rumah) datang tegur.. dengan cepatnya duit pun terbang RM5k..nak buat beli barang katanya. papepon semalam (2hb Feb) tukang rumah dah setelkan pagar berjaring2 kat belakang rumah dan gali untuk buat piling..tolong le bang kontraktor, wat leklok bagi org rumah saya puas hati..pagi ni si genny ni dah bagi layout dapur yang dia nak..abah ni mengiyakan aje..asalkan dia gumbira...memang genny ni cari maklumat sendirik, belek2 majalah dapur tu, yang rata2 buat island...kita pon buat island gak yang, islang atas meja makan hahaha...

genny da bomb said...

ahahahaha..ye ye...umah skang pun wat island atas meja makan ahahahahhaha...ampess abah ni..

genny da bomb said...

anis - takde la luas mana pun..kicik je

ayu - hang lagi ghajin masak dari aku le ayu hehe

kirana - wei mana ada besaq..kecik je la dapo aku..dapo hang lagi aku nmpk gedabak

fienah - kita kan kaya fienah..jom naik lori pastu kita tabur2 duit atas jalan ahahhaha

moon - kekeke moon mmg dh lama nk wat blog asik tak smpt jek..moon umah moon lagik cantik le..lagi besar..umah saya kicik je..yang penting dapo kene besar so nnti takde langgar2 bontot kan moon ahaks!

abah - layout cam budak skolah tadika jek kekdahnye..bukan cam pelukis pelan pun hehehhehe

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino