Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

borak-borak besday nuqman

Thursday, April 23

hari ahad..balik dari menyevey jalan baru nk pegi keja dari bangi nnti(mak kena sevey jalan sbb mak buta jalan hihi) singgah kings sebab nk tempah kek utk belated besday nuqman + farewell dia ng kawan2 dia kat situ nk buat ari kamis..masuk je kings tu

Nuqman : "ummi nuqman nk kek bola tu"(ada la kek bentuk padang bola ng ada org 3 4 org kat atas tu)
Ummi : " takde2 ummi nk beli kek spongebob "(hahaha mak ke anak nk sambut besday ni..ikut cakap mak plak kan hihi)


Muka monyok je nuqman mak tanak belikan kek bola..sabar la nuqman..ummi ni lagi tau nuqman suka apa cewahhh..

balik tempah kek pegi jusco beli goodies untuk kawan2 dia...

Nuqman : "ummi nk beli kat sapa ni banyak2 ni"
Ummi : "beli kat kawan2 nuqman la..kan nak sambut besday nuqman nnti "
muka excited nuqman time ni.. pastu terus bodek mak dia ni
Nuqman : "ummi nuqman tak suka lah kek bola..nuqman suka kek spongebob aje'
Ummi : "ha kan ummi cakap..nuqman mesti suka punya (kat kings tu takde sample katun spongebob so dia tak tgk ng mata dia kan..kalo tgk sure bersinar2 bijik mata hehe)
Nuqman : "seronok betul kan kita jalan2 " (baca sebijik2 lambat2...kompem sebijik cam nuqman cakap hihi)


maka berlakulah percakapan seperti di bawah dari hari ahad sampai malam Rabu tu..lotih mak menjawapp...

Nuqman : 'ummi ummi nuqman tiup lilin,makan kek ari rabu ni ke"
Ummi : "bukan rabu la nuqman..rabu amik kek..kamis baru nuqman tiup lilin ok?"
Nuqman : " nuqman suka kek spongebob..saya sangat gembira" (anak mak kan skema huhu)
Ummi : " ha nnti nuqman tiup2 belon ng makan kek ng kawan2 nuqman ye"
Nuqman : " ye la ummi,ni semua (tunjuk goodies bag) untuk kawan2 nuqman ke ummi?"
Ummi : "ye la untuk kawan2 nuqman la tu,nuqman nk bagi kat kawan2 nuqman tak"
Nuqman : "mesti la..saya mesti bagi punya..ummi jangan makan tau" (tau la mak kuat melantak..jgn le bagi contoh mak huhuhu)

bab melayan nuqman cakap mmg le umminye je rajin nk melayan..abahnye cakap iye iye je la..hahaha jgn marah abah..dh mmg awak gitu je menjawab ng anak hihi..tp kalo datang mood melayan ntah apa2 la diajarnye bahasa kat nuqman tuh huhu..

semalam amik kek mmg sgt excited nuqman tgk kek spongebob tu..tak sabar2 dia nk ke neseri pagi ni..excited je kata abah anta pagi tadi..kalo tak keje nk meraung aje hihi..smlm pun sblm tido borak atas katil ng ummi..

Nuqman :"ummi esok nuqman boleh tiup lilin ng kawan2 nuqman ke"
ummi : " iye esok nuqman sambut ng kawan2 la "
Nuqman : "seronoknye ummi"(sengihhhh)
ummi : "ok nuqman kena tido..esok kan nk sambut besday nuqman"
Nuqman : "ok ummi..I love you ummi" (aduhhh mak tersentuh okeh hihi)
ummi : " i lap u too"

Pastu terus la tido...senang sungguh pejam mata tido haha..

4 sweet thoughts:

sujaihah said...

heheh..nuqman ni skema betul la hai.borak lak ngan ummi nyer yang skema..nasib la hai..

sungguh bpadai berkata2 sikecik ni tau

genny da bomb said...

wei akak tak skema laaaa wannn..akak kan rojakkk..hihi

kirana said...

leh bygkan riuhnya umah hang

AbahNuqman said...

seronok nuqman hari ni, bangun tido lepak tgk katun cam biasa.. dah nampak abah duk angkut barang2 utk besday dia terus mata bsinar2 je...

ummi dah bekalkan kamera kat cikgu neseri.. jadi tumpuan la nuqman ini hari, combine besday ngan farewell...sedih gak, dah membesar dari umur 7 bulan kat neseri tu... InsyaAllah harap2 neseri baru ni Nuqman boleh get along ngan kekawan dia..

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino