Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Neseri Baru Nuqman

Saturday, April 11

antara neseri yang disurvey untuk antar Nuqman...citer kemudian nk rush gi umah baru kejap..

Ok sambung citer..tgh malam terjaga..sakit perut takleh nk tido balik keja memblog plak ye haha..actually ni bukan antara neseri..di bawah satu pengurusan ni..namanye Tadika and Taska Rehal Balqis atau Rehal Centre..tak dapat nak tgk kat dalam lagi sbb arini cikgunye seme takde gi amik lesen katanya..hehe..tapi sikt sebanyak dh tau la sbb dh tanya suma thru phone..

By call,survey harga neseri2 kat Bandar Baru Bangi ni rata2 harga RM260 dan ke atas sebulan..lom masuk pendaftaran lagi..aduss..nape takde rege RM200 dah cam skang ni huhu..byk gak tu penambahan kosnye..huhuhu..Kawasan elit ke..aduila..terpaksa la terima hakikat takde yang RM200 dah..

Neseri kat bawah ni regenye RM280 sebulan termasuk belajar..registration plak RM500 yearly tapi boleh bayar installment la..belajar plak basically islamic sket la..dia nye banner2 pun katun budak2 pakai baju melayu n baju kurung..bahagian dalam tak boleh lagi nk sevey sebab cuti kan..hmm..kena curi masa isnin nnti la lepas balik keja kena gi sana kejap..

ada lagi satu regenya RM260 sebulan..yearly RM600..tapi tadikanya nampak tak cantik sket la..lupa nak amik gambar..pun lom sevey lagi jugak sbb tak bukak..ada satu lagi tadika,Qdees ape ntah..lagi bapak nye mahal..RM410 sebulan!!!wei gilenye rege..agaknya sbb dok kat umah2 besar dia ingat org yang tanya pun gaji besar le kot hahahha...daycare dia pun smp RM300...wei anak saya bukan baby lagi dah smp RM300 huhuhuhuhu..ke mmg mahal area sini..sape2 dok bangi area seksyen 8 tulun2 kasik info neseri mana yang best and affordable sket..cam RM200-RM250 ke..

ni Rehal Balqis namanye..rasanya ni la kot bahagian daycare nye

suma amik gmbr dari dlm kete jek..kekdahnya malas nk turun sbb tak bukak hehe


daycare lagik..nmpk cam ada swimming pool cam neseri nuqman skang ni

ni plak Rehal Balqis untuk belajar2 le kot..kira lepas belajar budak2 akan jalan gi ke belakang untuk daycare..

dari depan..comelnye lukisan tuuuuu..





ok tamat sudah citer neseri...pada sesapa ada info neseri yang murah and bagus kat bangi seksyen 8 ni bagitau la ek..time kasih byk2 atas info korang tu..






9 sweet thoughts:

cikda said...

comel2 nyer nesery

sujaihah said...

isk mahal gak yang 4++ tu..aduss pening la rate sakng ni..nukman yang besar dah 250 camner la anak wan..mau 3++...

yang daycare tu comel betul..bistu nukman nak yang maner?

genny da bomb said...

wan,ni sebenarnya satu je neserinya..satu tmpt blajar..satu tmpt daycare..kalo akak pilih yang ni..dua2 tu la nuqman duduk..tgk pikir gak ng ongkosnya nggak ada..nk amik daycare saje ke nk amik dua2 skali ng blajo..kalo skip kejap thn ni nuqman tak ketinggalan sgt kot..hmm tgkla cemana

sujaihah said...

mak aii...besarnyer daycer nyer tempat...hehhehe

ala kak..korban la sikit...hehehhe

Miss Moon said...

geni wooo mmg bapak mahal skrg ...mau je aku duk bersila depan nerseri wat konsert n harapkan tajaan mana mana pihak ...mau nangeh pun ada ...

mana la nak dapat harga RM 200 cam sinar bestari ceria nuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

waaaaaaaaaaaa i miss that nerseri laa

tetiba aku lagi hover dari isk akakkaka

genny da bomb said...

tuu aa moon..ase nk joget pun ado depan neseri tuh..payah dah nk cari neseri murah camtu huwahuwaaaa...balik ni nk sevey lagi skali lah..kot2 tmpt 260 tu dlm dia ok..

rasa nk interbiu mak pak amik anak dorang pun ado nih..nk tanya anak2 dorang ok tak antar neseri tuh hehehe..

AbahNuqman said...

Sabtu hari operasi mencari neseri nuqman dan kain langsir...menggunakan kuasa kad plastik yg ada, maka terbanglah duit RM799 yg kemudiannya dibyr dengan pantas oleh ummi...utk living hall, petang ni dorang dtg utk ukur tingkap, amik day and night curtain...ummi ni kata mahal, abah ok je, malas le nak sebey tmpt lain..kira ok la tu...

neseri nuqman yg mana jadik pilihan ni ummi? yg rm280 ke yang rm260? ummi ni dah kira2 dlm kepala dia, kalo amik yg rm260 tu leh jimat rm140 setahun..tapi jauh sket le...yg rm280 ni dekat n nampak bangunan dia ok sket...tak tau le cemana kat dlm tu pulok...

Lenny said...

wah.... kat tempat kitorang... seme above 300 lah genie.... tak tau plak bangi bawah 300 ada...

good luck yer.. selamat menghunt nursery...

genny da bomb said...

abah- awak tu malas nk sevey tu le mahal tu..org mls2 sevey pun tapi tanak le rege camtu..takpo lah..dh bayar dah punggg...

Lenny - lenny dok area mana?bangi gak ke?ke cyberjaya?huhu napela takde cawangan neseri skang kat bangi hahaha..lega mak kalo ada..hihi

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino