Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Dah jadi org Bangi dahhhh..

Wednesday, April 29

hmm..jadi lost plak nk update apa..hihi..ok cam yang dibagitau (ade ke org amik tau haha) kami dh berpindah ke Bandar baru Bangi pada 25hb April baru ni...sangatla pantas operasi pindah nye..kul 10.30 lori sampai umah kat Seri Kembangan..kul 12 dah pun setel angkut2 suma kat umah Bangi..heheheh..so sempat la attend kenduri kawen member opis yang kebetulan hari sama..gambar apa pun tak amik untuk semua benda tu haha..lupa lah..

so disebabkan dah amik cuti..sesi menyetelkan suma benda siap2 berjalan dgn lancar skali..saya malas la nnti balik umah tgk kotak2 byk lagi tak bukak sgt tensi hidup ini haha..petang sabtu setelkan pasang katil suma ng pasang sarung sofa suma...pastu malamnya setelkan dapor plak..pastu rilek2 tido bagai la penat..esoknya ahad..sesi punggah baju ng buku2 susun ng almari suma bagai..sbb pe tak byk baju yang kena susun???sbb saya angkut baju ng dok kat hangar2 tu skali..pindah sini terus gantung dlm almari jek..pastu plak baju2 dlm drawer tingkat2 tu langsung tak usik...saya letak je selotep tak bagi drawer tu terbukak..hahahah giler malas..tapi jimat masa la kan hihi..petang ahad tu org kedai curtain datang pasang curtain plak...


curtain yang tempah tu..biasa je..ni je la gambar yang amik...sile abaikan semak2 tu ye..abahhh!saya nk kabinet tv!takpelah pelan2..hihi

isnin..ingat nk antar nuqman gi neseri dah..tp tak jadi plak sbb layan tido lepas solat subuh smp ke pukul 10 la plak..so tak jadi antar gi la tmpt paling glamer kat bangi..ape lagi pkns la..ini la tmpt mak buleh beli belah lepas ni..no more jusco huhu..nk pegi buleh tapi jauh aa kann..dulu jusco cam kedai runcit je hahah..

selasa..dah seperti dikata..takleh pakai cakap nuqman ni..antar dia gi neseri..meraung bukan main dia kat depan tu..mak angkat dia tinggal je kat neseri tu biar dia meraung2..sedey la dgr dia nangis tu..tp nk buat cemana..kene la gak kan hehe..agaknya tak kenal org lagi kot..tp arini antar pun nangis gak..takpelah..sementara nk biasa..

sepanjang pindah umah baru ni..mak baru masak megi jek hihi..peti ais pun mcm peti ais baru lagi takde mende pun..bila ni abah nk sevey kat mana jual barang2 mentah ni??takmo dlm pkns tu nmpk tak segar..silap2 kena shoot gi pasar borong kat umah sewa plak abah??hehe...haih..bila nk ada duit nk wat kc nih..takpela pelan2 lah kann..

17 sweet thoughts:

kirana said...

camni la aku rasa geni..aku dulu time sarat lagi la tak larat nk kemas2 barang
tv tu dah ada rak ..biar la dulu..beli hok penting2 dulu :P

shaifulsafar said...

alhamdulillah.... dah selesai pun pindah rumah baru...



saye?...uhukhuhuk...

my little family said...

cantik langsir tu. brapa RM? mesti letih gila kan? akak xdan packing..tgk brg2 dlm umah ni pun dah letih..hahaha..klu packing..mau pengsan kot. plan nanti nk ambik cuti byk ari sket..5 ari boleh? haha..mcm opis bapak ku..
KC tu pelan2, nanti dah aa ongkosnya..buat la cantik2..rs2 nk kaler pe?

tu dia..comment yg sungguh panjang..haha

genny da bomb said...

kirana - huhu tu lah ana..byk tol benda nk beli + nk buat dlm list..kena la dulukan mana yang penting dulu..takpelah kosong pn kosong la hihi

shaiful-takpela shaiful pelan2 nnti dapat la duduk umah tu..kami pun 2thn tau baru setel process pindah milik tu huhu

mylittefamily-kakakaka tanak kasik tau la kak ayu kekekke..kompem org cakap mahal padahal seciput je langsirnye..kekdahnye sbb malas nk menyevey hahah so mana yang nmpk rembat je lah..tolong2 org melayu kan..buat mcm saya la kak ayu boh selotep je kat drawer tak kasik bukak..hihi pastu angkut masuk lori terus..kc tu mmg lmbt lagi la rasanya..berabis extend punya pasal..

Miss Moon said...

genie , tahniah kerana udah berjaya pindah dengan jaya nyer ......

sama la moon pun masa pindah terus jadi blur . Masa tew la nak carik kedai . Kalau kat umah tew mak pegi je kedai runcit AAA tew 24 jam laks . Then barang basah tetiah hari anytime ley masuk pasar borong tew terus ...nih payah sket . Petang nih mak ke pasar borong beli stok akakkaka siap bwak tong isi ikan dah dalam bonet ekekkekek

dah pindah sana pun aii still beli barang ikan semer di pasar borong ...macam mana tew...........ermmmm

Miss Moon said...

ohh lupa la ...harap hari ke 3 nuqman tak nangis yaaaaaaaaaaa

nuqman gud boy kannnnnnnn

genny da bomb said...

moon-ye ke moon..wakakakkaa..ni nk kena ada tong isi ikan la plak dlm keta ni kan haha..agaknya nk kena wat camtu dah..nk beli seminggu skali la kot kan..hmmm..

tu lah harap nuqman tu tak meragam dah le..skang ni dh pandai nk dok umah je..adoilaaa

atty's said...

wah dah jdk org bangi ye..dkt dah kita..

tp kty nya umah ....umah flat je..ehehhe..kalo dah free nanti leh kta jumpa..ye..

genny da bomb said...

atty's - ala kak..yan penting ada rumah kak..flat ke rumah teres ke banglo ke tak kisah..yang penting bangga dgn harta yang kita mampu miliki..cewahhh..ha kak org bangi kat mana nk beli barang2 mentah nih?ari apa suma ye?jiran ada bgtau ada pasar malam kat fasa 1..kat mana fasa 1 pun tatau haha

cikBee said...

waaa dah pindah! tahniah! aku tunggu ada KC baru nak p melawat..hehe..blh request masak sedap2

AbahNuqman said...

Alhamdulillah, sume penat lelah dahpon abis..sabtu pindah rumah dan kemas2 umah, ahad kemas umah lagi dan suppin sket2.. isnin selasa ummi cuti, rabu baru ummi masuk keja..smlm pon sempat sebey jalan lagi nak ke tempat keja ummi, dah 2 kali abah tunjuk jalan yg sama.. harap2 ummi tak sesat la esok hehehe

pagi tadi nuqman nangis gak.. ingatkan ok, rupanya ko.. sementara abah takde kelas ni bleh le abah gi antar amik.. ummi pukul 6.30 pagi pon dah menderu keretanya..sian ummi.. taknak sangkut jem nye pasal...

nak kena sebey gak ni, mana nak cari lauk pauk..jenuh le abah asyik makan kedai dpn umah je..

sujaihah said...

salam kak

best nyer dah duk umah sendiri....kesian nuqman,dia tak biasa lagi la tu...ala2 junior masuk sekolah la tu...

genny da bomb said...

cikbee - wehh sabar2..slow2 suma ye..pengsan aku suma nk serbu hehe

abah - tu le abah oii..penat le asik makan kat limau nipiz awak tu..

sujaihah - ye la tu wan..sementara dia nk biasa camtu la dia

mama umar said...

aku tak da apa nk komen sebenarnya..mana taknya..awal-awal lagi kan dah berkoyan-koyan aku ber'sms' dgn hg kan..segala komen dan idea dah di sms kan..so nih saja la nak menyebok..membanyakkan komen kt blog hg nih..hehehe

cikda said...

oo patut la lama genny xupdate blog dia..sibuk pindah..hehe..sure penat giler kan pindah..aku xleh bygkan camner ana pindah tgh sarat2..
penat skit xper..yg penting puas hati dok umah sdri..

awien80 said...

wahhh..hang dah pindah rupanya..patut aa senyap..haha..ok sama2 la kita jd org bangi..jgn lupa buat house warming ekkk

genny da bomb said...

mama umar-aku dah lupa la hang sajes apa..hehehe..

cikda-iye aku sibuk pindah le tak update tu..kalo tak pindah pun tatau nk ngarut apa dah..asik ngarut je lebih hehe

awien80-weh hang dah pindah bangi gak ka?

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino