Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Compare Bangi n Seri Kembangan...

Thursday, April 30

sebelum pindah bangi ni..saya mmg le selalu pikir..cemana la nnti pindah bangi jauhnye nk dtg opis kan..siap dah ura2 nk carik keje lain la plak kan yang dekat sket...bila dah pindah ni..compare itu ini..rupanya save lagi dok bangi haha..sebab pe cakap camtu??

Kebaikan
-jarak sama je cam dok seri kembangan..ingatkan jauhhh..
-tol kurang RM1 setiap hari
-bertolak waktu yang sama..kalo seri kembangan dulu sejam baru sampai,skang dok bangi dh jadi 1/2jam..takde la terseksa emosi mak kan hehe..
-jam??kalo bertolak waktu yang sama tu...takde jam lgsg sepanjang jalan..compared to seri kembangan..jam di ldp adalah satu kewajipan setiap hari kecuali cuti skolah
-dulu dok seri kembangan..kalo cabut kul 5.30, kul 6.30 baru nk sampai..dok bangi ni..smlm cabut kul 5.40, kul 6.15 saya dh di bangi..wahh best nye makk..
-kalo rasa malas masak..kedai2 makan hanya perlu berjalan kaki je..terutama kedai mamak itu lah..apsal roti canai awak sedap??kan saya dh malas nk masak kat umah???wakakkakakakaka

Keburukan (tak buruk mana la)
-neseri mahal sket n tak sebest seri kembangan
-tatau nk carik mana beli barang mentah..nmpk tak segar cam pasar borong dulu huhuhu
-jiran2 yang memarking kereta yang nyusahkan mak nk keluar pagi2..selalu suh abah kuarkan keta pagi2...jiran depan umah langsung tak bawak masuk keta dlm pagar..dua2 keta parking secara straight kat depan pintu pagar dorang..umah sebelahnye pun sama..jiran sebelah umah pulak telah memarking secara side parking di depan pintu pagar dorang dan sedikit terjojol ke pagar kitorang..aduilaaaaaa....umah sewa seri kembangan dulu boleh lagi nk sumbat dua bijik keta sbb porchnye panjang...

papepun..mak rasa dok bangi lagi save dari segi masa mak..takde la emosi rempuh jam nk gi koje..kalo la tmpt parking kat opis mak ni senang..buleh la mak kuar lmbt2..

12 sweet thoughts:

Fiena said...

bagus2 dh pindah...
bila nk wat housewarming
hihihii
agak2 peti ais hang tu.. sbb dh kata cam baru kan.. agaknya bole wat tembikai batu lg x
ahaksss

aku ni xtau la bila lg nk pindah..
malasss malassss

genny da bomb said...

fiena-ampess hang...buleh la nk buat tembikai batu tu..bubuh terus kat dlm freezer hehhee

sujaihah said...

selamat menjadi org pertama dtg opis yer..

hahhaha..betul3, bila nak ajak makan2 ni makcik oii

atty's said...

sebab kty dah berkurun duk bangi..
suka ar duk bangi..hehehee ..

atty's said...

fasa 1 dkt ngn kawasan kilang yg ade warta..kena masuk area situ dkt ngn pejabat pos BBB

pejabt pos tu dopan umah mak den.

cikda said...

aa la genny..bila nak jemput g umah nie..wakaka..paksa skit..

kirana said...

alhamdulillah...hang bahagia dgn kehidupan di tempat baru :)

cewah skema gila komen aku

ok aa tu wehhh hang nak semua baik mana ada ..mesdti ada buruk2 gak sket

tak mau tanya aku baik buruk sok sban hahahahhah

my little family said...

genny, cuti 3 ari ni xbalik kg ka? hehe

my little family said...

Genny, at least area umah tu dah kompom byk orang duduk. mcm kami ni baru berapa family yg pindah..sunyi sepi gilerrr...ayoyo...bila la nk ramai orang nih...takut la nk pindah sunyi2 nih..

genny da bomb said...

sujaihah-asik tanya makan2 je korang ni hehe..sabar2 ye..mak takde bajet

atty's - hehe best gak dok bangi ni kan hehe

cikda -weii sabo2 nnti kalo aku ada bajet aku wat le..

kirana - kekeke skema gilo..ye la kan mana nak dpt suma baik je kan..heheh..hang sonok dak dok umah baru?sure sonok gak kan umah besoo..paip pun dh tak sumbat kan hihihi

my little family- kak,tak balik kg le..cemana la bleh lupa ada cuti kalo tak dh smp sik hehe..kelate takleh 3 ari ni kena lama2 lagi kalo dak penat hehe..

tu lah..dah penuh org takde la takut ng "orang" tu kan hehe..best gak komuniti sini..abe pun jadi org surau dia skang ni hahah..dkt ng taman menan gak

AbahNuqman said...

banyak masa ummi ni pikir pros and cons ye..keja ke tak ni hihi.. tang jiran tu nak wat cemana.abah pon tak gemar, tapi takkan nak mintak majlis bandaran saman dorang plak..

yang herannya jalan dpan umah kitorang tu sempit, tapi blok sederet kat blkng rumah kitorang tu jalang dia lebar la plak...

assumption awal yg kita buat tu tak betul le.. masa lagi cepat awak trebel pegi balik keja..dan tak byk masa atas jalan.. yang penting menyenangkan ummi...(dan abah gak)

Anonymous said...

hi...nk tanye sket...dr seri kembangan nk ke sony bangi jauh x??

Related Posts with Thumbnails

***Me nye stories..life is a journey*** Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino